Tekstschrijven en correctie

Linetec kan niet alleen vertalingen leveren van bestaande teksten, maar ook nieuwe teksten opstellen over uiteenlopende onderwerpen en in allerlei stijlen. Dit is net als bij vertalingen mogelijk in het Nederlands, Engels en Duits.

Voorbeelden van dergelijke teksten zijn tijdschriftartikelen, productbeschrijvingen en wervende teksten, maar bijvoorbeeld ook correspondentie, rapportage en andere zakelijke communicatie. Teksten kunnen worden geschreven in allerlei stijlen en voor allerlei publiek. Zo kan een bepaalde tekst met bedrijfsinformatie eenvoudig en algemeen worden gehouden als deze gericht is op een groot publiek, juist technisch en gedetailleerd als deze gericht is op bepaalde technische beroepsgroepen, of misschien minder gedetailleerd maar met belangrijke zakelijke kernpunten als het publiek wordt gevormd door het hogere kader.
Als klant kunt u aangeven wat het onderwerp, de stijl en de grootte van een tekst moet zijn, waarna Linetec op basis van aangeleverde informatie de gewenste tekst opstelt. Linetec kan ook eventueel benodigde extra achtergrondresearch uitvoeren.

Correctie

Weer een andere taalkundige dienst van Linetec is de correctie van teksten, zowel op taalkundig als inhoudelijk niveau. De aangeboden teksten variëren van eenvoudig reclamemateriaal tot cv's, proefschriften en andere academische documenten.

Een tekst met taalfouten en/of inhoudelijke fouten kan de professionele uitstraling van een organisatie aanzienlijke schade toebrengen, zeker als het gaat om min of meer openbare publicaties. Een tekst met fouten kan zelfs worden opgevat als een belediging aan het adres van de lezer: er is dan immers gewoon niet voldoende aandacht besteed aan de tekst, en daarmee aan de lezer. Een publicatie voor een grotere groep lezers kan worden vergeleken met de ontvangst van klanten en andere relaties - u wilt graag een goede indruk maken. U ontvangt uw klanten toch ook niet op een rommelige binnenplaats ergens achteraf?

Helaas lijken zaken als fouten met d/t en het verkeerd gebruik van komma's (in ieder geval in het Nederlands) tegenwoordig meer regel dan uitzondering te zijn. Linetec kan een tekst niet alleen zuiveren van dergelijke ongerechtigheden, maar zal ook de verbeteringen in de tekst duidelijk markeren. Desgewenst wordt een overzicht gegeven van de meest gemaakte fouten, zodat deze in de toekomst vermeden kunnen worden.